Ανακοίνωση

Αγαπητέ αναγνώστη,

Θέλω να σε πληροφορήσω ότι σύμφωνα με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περί Δήμων Νόμων του 2022, ο Δήμος Λευκάρων έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει τις κοινότητες Λάγιας, Βάβλας, Σκαρίνου, Κάτω Λευκάρων, Κόρνου ,Δελίκηπου και Πάνω Λευκάρων.

Οι κοινότητες αυτές ονομάζονται Δημοτικά Διαμερίσματα και όλες μαζί αποτελούν τον νέο Δήμο Λευκάρων συνολικής έκτασης 152 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου, που ίσως είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Κύπρου και με πληθυσμό γύρω στις 3,500 κατοίκους.

Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα εκλέγει Αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους ανάλογα με τον πληθυσμό του. Τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λάγιας, Βάβλας, Κάτω Λευκάρων και Δελίκηπου λόγω μικρού πληθυσμού (κάτω των 300 ψηφοφόρων) εκλέγουν μόνο Αντιδήμαρχο. Το σύνολο των αντιδημάρχων (7) και των δημοτικών συμβούλων (9) μαζί με τον Δήμαρχο αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάρων, ο οποίος έχει ως έδρα τα Πάνω Λεύκαρα.

Δήμαρχος για την πενταετία αυτή έχει εκλεγεί ο κος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάβλας έχει εκλεγεί ο Γιώργος Παττίχης (τέως κοινοτάρχης).

Ο Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για αρκετά θέματα που αφορούν το Δημοτικό του Διαμέρισμα, γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σ’ αυτόν για να τους ενημερώνει και να τους εξυπηρετεί για θέματα της αρμοδιότητας του.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Βάβλας και όσους θα χρειάζονται την εξυπηρέτηση του Αντιδημάρχου Βάβλας, ότι θα είμαι στη διάθεση τους στο τηλέφωνο, 99430770. Το τηλέφωνο του Δήμου Λευκάρων είναι 24342422.